Soroptimisterne Silkeborg


Kvinde Netværk

Hvis du vil være med i et stærkt, positivt og rummeligt netværk, så er soroptimismen noget for dig. Vi er en verdensomspændende organisation for kvinder i erhverv med over 80.000 medlemmer fordelt over 132 lande. I Danmark er vi 62 klubber, heraf klubben i Silkeborg, hvor vi pt. er 28 kvinder. Vores formål er at støtte kvinde og piger verden over, hvilket vi bl.a. kan gøre via vores samarbejde med klubber rundt omkring i verden.


Er du soroptimist, kan du stort set rejse over hele verden og altid kende nogen, der vil byde dig velkommen. Flytter du fra en by til en anden i Danmark, har du altid et netværk i din nærhed. 

Vores idealer er: fordragelighed, hæderlighed, dygtighed, venskab og hjælpsomhed.


International Humanisme

Soroptimist International er en verdensomspændende organisation af kvinder i erhverv, der arbejder for at forbedre liv og status for kvinder og piger. Vi arbejder hen imod en verden, hvor kvinder og piger kan udnytte deres muligheder og realisere deres fremtidsplaner. Hvor kvinder på lige fod med mænd kan være med til at skabe  stærke, fredelige samfund. I Silkeborg klubben støtter vi kvinder og piger i Burkina Faso, Gambia, Nepal, Moldova, Rumænien og Ukraine, bl.a. med tøj, sko, vandforsyning, medicin og hospitalslinned. 

Da der er soroptimistklubber i hele verden, samarbejder vi mange gange med lokale klubber der, hvor vi yder vores hjælp. På den måde sikrer vi os, at vores projekter er relevante, og at de bliver gennemført og forankret i lokalområdet uden administrative omkostninger.


Socialt og humanitært

Soroptimisterne i Silkeborg støtter kvinder og piger i lokalområdet. Siden 2012 har vi i samarbejde med Sprogskolen ydet samtaletræning af sprogskolens elever én gang om ugen. Derudover mødes vi med 3-4 flygtningefamilier ca. 1 gang om måneden, hvor vi besøger en seværdighed i det Midtjyske, går på biblioteket og hjælper med praktiske ting, spiser sammen eller laver fælles kaffebord. Formålet er netværk og integration. Ligeledes mødes vi ca. 1 gang om måneden med kvinder, der bor eller er flyttet ud fra Krisecentret, hvor formålet er at støtte kvinderne i at etablere nye netværk. Vi har desuden støttet Hjerteforeningens lokale børneklub, uddelt julepakker til fattige enlige mødre, støttet Krisecentret og Sind samt uddannelse af lokale unge kvinder.


Integration

En gruppe soroptimister mødes med 3-4 flygtningefamilier ca. 1 gang om måneden, hvor vi besøger en seværdighed i det Midtjyske, spiser sammen eller laver fælles kaffebord. Vi hjælper med at oversætte forretningsbreve og breve fra det offentlige, går på biblioteket, hjælper med praktiske ting m.m. Formålet er netværk og integration og udbyttet er, at flygtningene lærer det danske sprog og får en større viden om Danmark og vores lokalsamfund. Til gengældt lærer vi en masse om andre kulturer. Og så hygger vi os sammen. 


Mentor

Nationalt deltager SI Silkeborg i projektet: Integration og Mentoring. I et samarbejde med Sprogcenter Midt er klubben mentorer for et antal indvandrekvinder, hvor vi donerer tid til at støtte dem i sprogudvikling, jobsøgning, kendskab til dansk arbejdspladskultur osv.


Du er velkommen til at besøge os på en klubaften, som finder sted den anden tirsdag i hver måned, undtagen juli og august. Du kan aftale nærmere med Aase Krag-Petersen på telefon 22 62 22 85 eller på mail: aakp111@gmail.com – og du kan se mere om os og vores arbejde på vores hjemmeside og på Facebook

Contact

  • Aase Krag-Pedersen
  • 22622285
  • Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Frivilligcenter Silkeborg | Skoletorvet Estrupsgade 4, 1. sal | 8600 Silkeborg
Tlf.: 8682 0098 |  kontakt@frivilligcenter-silkeborg.dk